Cursus GMDSS-SRC/Marifoon

VHF of SRC, wat is het verschil?
Het SRC certificaat kan beschouwd worden als de opvolger van het certificaat van beperkt radiotelefonist van scheepsstations (Marifoon).
De leerstof voor het SRC omvat nog steeds dezelfde stof als voor het marifoonexamen, maar is tevens aangevuld met extra stof die handelt over de hedendaagse technologie van het GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System).

Om te mogen meedoen aan het examen moet de kandidaat een aantal uren praktijk én theorie doorlopen hebben, bij een BIPT erkende school. De praktijk wordt gegeven op gesimuleerde toestellen (al dan niet met behulp van simulatiesoftware).
Na de opleiding ontvangt u van de erkende school een attest. Dit attest laat u toe om u in te schrijven voor het examen.


De examens om een VHF- of SRC-certificaat te behalen worden elke woensdag op computer afgenomen in de lokalen van het BIPT. Er wordt minstens een examen per maand georganiseerd.


Om zich in te schrijven voor het examen moet men een van de volgende nummers bellen, minstens drie weken voor de gewenste examendatum :

02 226 88 53
02 226 88 56
02 226 88 57


De examenzaal is alleen toegankelijk op vertoon van de uitnodiging die door het BIPT is opgestuurd.

Het inschrijvingsgeld voor het VHF- of SRC-examen bedraagt € 25.00

De mensen van het BIPT staan altijd graag te uwer beschikking bij eventuele vragen.


Nederlands - Français

Home Nautische Opleidingen >> Navigate the world

Copyright © 2015 Offshore Navigation | Beekstraat 45 - 9800 Deinze, Belgium | tel 09 386 14 38