De baai van Fethiye


Stap aan boord van uw jacht in het zeer charmante Ece Saray Marina, de zeer moderne jachthaven in de Golf van Fethiye.


U wordt verwelkomd door de crew en de gebruikelijke praktische en administratieve checks worden afgehandeld.


De jachthaven bevindt zich op enkele minuten wandelafstand van het pittoreske centrum van Fethiye, dat ondanks haar moderne shopping centers haar sfeervolle authentieke karakter heeft behouden.


Zeilen in de Turkse Rivièra fethiye.png reisvoorstel.png gocek.jpg


Göcek


Aan de overkant van de baai, op zo’n drie uur varen van Fethiye, bevindt zich het charmante stadje Göcek. Zeker een bezoekje waard! Het uitgaansleven kan daar gerust “bruisend” genoemd worden. De jachthaven zelf is uiterst modern, er zijn mooie winkels, super restaurants en de Turkse ijsjes zijn daar het lekkerst van allemaal!


Göcek is ideaal als tussenstop, halverwege uw vakantie, om nieuwe voorraad in te slaan, water bij te tanken of gewoon te genieten van de heerlijke sfeer die in het stadje heerst.


Het zeilgebied


Eénmaal op weg -met of zonder skipper- is het vanaf tien uur, half elf genieten geblazen! De thermische wind steekt op en zorgt voor een aangename bries, die aanhoudt tot laat in de namiddag.


Dank zij de beschutting van de baai blijft de zee vlak, waardoor u ten volle kan genieten van het zeilen! De baai oversteken neemt al gauw een uur of twee in beslag, tijd genoeg om voluit te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht. Geen hoogbouw in de baai van Fethiye!

CW-bay.jpg


Ongerepte natuur


Het fijnste van een zeilvakantie aan de Turkse rivièra is nog steeds het ongerepte vaargebied. Veiligheid en natuurbeheer wordt daar hoog in het vaandel gedragen. Bijna alle ankerbaaitjes zijn voorzien van meerpunten aan de wal, waar u kostenloos gebruik van kan maken! Ankeren is trouwens overal gratis en het gebruik van zwartwatertanks is verplicht. De meeste ankerbaaitjes herbergen een discreet restaurant met steiger. U kan daar terecht voor een heerlijke maaltijd aan zeer eerlijke prijzen. Meestal wordt de avond in volle ambiance afgesloten met gezang of één of ander spelletje met de crew van het restaurant!


Er is nog veel meer te beleven!


Het zeilen zelf is zalig. De ongelooflijke nachten ten anker of in één van de havens van Göcek, Marmaris of Fethiye zullen u nog lang bijblijven.


Maar er is meer! Turkije biedt een schat aan historische monumenten, die u kan bezichtigen als uw vakantie meer dan een week in beslag neemt. Bent u meer op zoek naar adrenaline? Trek dan een dagje uit te öludeniz voor een tandem paragliding ervaring of doe eens een duikinitiatie te Kas of Fethiye met één van de professsionele duikscholen ter plaatse!


Meer weten?


Wij zijn thuis in Fethiye. We liggen er met ons eigen opleidingsschip, de Amadeus.We staan u graag bij met raad, praktische tips, reisadvies en -planning. Contacteer ons gerust.


Wellicht zien we mekaar daar, op het water!

Nederlands - Français

Home Jachtverhuur >> Navigate the world

Copyright © 2015 Offshore Navigation | Beekstraat 45 - 9800 Deinze, Belgium | tel 09 386 14 38