Loading...

Online opleiding Praktische Weerkunde

Cursus Meteo

Offshore's Online cursus Meteo

Offshore's Cursus Meteo is een praktisch geörienteerde cursus voor gebruik aan boord. Op één avond leert u de essentiële theorie rond het ontstaan van wind, waarna snel overgegaan wordt op het gebruik aan boord. U leert weerkaarten lezen en interpreteren. Het gebruik van de barometer wordt hierbij betrokken. U leert gebruik te maken van de NAVTEX voor weersvoorspellingen. Tenslotte leert u werken met enkele belangrijke informatiebronnen op het internet. Een no-nonsense cursus, ontdaan van overbodige theorie, ontstaan uit een jarenlange ervaring op zee.  Doelgroep: toerzeilers of wedstrijdzeilers die hun basiskennis wensen op te frissen. tevens een goede voorbereiding op de cursus Weather Routing

Offshore's online lessysteem

U kan gratis en vrijblijvend een demonstratie ervaren van onze Online Classroom. Neemt u gerust contact op via het contactformulier!

Sfeerbeelden

Praktische cursusinformatie

Offshore's Virtual Classroom

Offshore's Virtual Classroom is een web-based interactief conferentiesysteem. U volgt de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. Vragen kan u stellen tijdens de les via een chatbox, of met behulp van uw microfoon.

Lesduur

Eén avond van 19u00 tot ca. 22u00

Onderwerpen

- Ontstaan van wind / frontale systemen / zichtbaarheid
- Interpretatie van weerkaarten
- Strategie bij gebruik van de barometer
- Weersvoorspellingen: informatiebronnen & gebruik

Praktische aanpak

De cursus is zeer praktisch geöriënteerd. De nadruk ligt op het praktische gebruik van weerkaarten, NAVTEX, Marifoon én het internet.
Er worden dus veel oefeningen gemaakt tijdens de lessen. De theorie is enkel ter ondersteuning en wordt tot het minimum beperkt.

Prijs

Het lesgeld bedraagt €75 Euro per persoon, cursusboek en oefeningenbundel inbegrepen.

Het cursusboek wordt na bevestiging van uw inschrijving per post opgestuurd.

Vereiste voorkennis

Basiskennis Navigatie wordt aangeraden maar is geen noodzaak om de cursus te kunnen volgen.

Offshore Online Classroom
Leskalender

Leskalender

Online Classroom
Sessie 3 -2021 02/06/2021

Meer Info

Hebt u nog vragen? Contacteer ons

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Cursus Meteo Online