Loading...

Self-Paced opleiding Praktische Weerkunde

Cursus Meteo

Offshore's Self-Paced Cursus Meteo

Offshore's Cursus Meteo is een praktisch geörienteerde cursus voor gebruik aan boord. Op uw eigen tempo leert u de essentiële theorie rond het ontstaan van wind, waarna snel overgegaan wordt op het gebruik aan boord. U leert weerkaarten lezen en interpreteren. Het gebruik van de barometer wordt hierbij betrokken. U leert gebruik te maken van de NAVTEX voor weersvoorspellingen. Tenslotte leert u werken met enkele belangrijke informatiebronnen op het internet. Een no-nonsense cursus, ontdaan van overbodige theorie, ontstaan uit een jarenlange ervaring op zee.  Doelgroep: toerzeilers of wedstrijdzeilers die hun basiskennis wensen op te frissen. tevens een goede voorbereiding op de cursus Weather Routing

Offshore's Online Learning Management Systeem

Praktische cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt. Vragen stellen kan, via een daarvoor voorzien platform.

Lesduur

De cursus Meteo bevat een drietal uur aan videomateriaal. U kan de videolessen meermaals bekijken en herhalen gedurende veertien dagen.

Prijs

Het lesgeld voor een login van veertien dagen bedraagt €75 per persoon, Offshore cursusboek inbegrepen. Het boek wordt per post opgestuurd. De login verstrijkt veertien dagen na aanvang van de cursus. U kan dus starten na ontvangst van het boek, op een moment naar keuze. Verzendingskosten in België zijn inbegrepen.

Vereiste voorkennis

Geen. Zowel absolute beginners als ervaren zeelui komen tijdens de lessen perfect aan hun trekken.

Oefeningen

Het merendeel van de oefeningen wordt in de videocursussen opgelost. Van alle oefeningen in de cursus worden de uitgewerkte oplossingen aan de cursist ter beschikking gesteld in downloadbaar PDF formaat.

Live Online of Self-Paced, wat is het verschil?

De Self-Paced opleiding heeft vele voordelen:

  • Keuze qua lesmoment
  • Materie opgesplitst in behapbare stukken
  • Lessen herhalen wanneer u wil, zo vaak u wil (tot de login verstrijkt)
  • De beeldkwaliteit van de les is minder afhankelijk van uw internetverbinding, in tegenstelling tot Live Online lessen waar alles live wordt gestreamed


Het live aspect valt wel weg bij de Self-Paced opleiding, zodat uw vragen kunnen niet in real-time worden beantwoord. Sommigen vinden dat geweldig, anderen houden meer van de interactie van een Live Course.

Meer info

Hebt u nog vragen? Wenst u een demonstratie? Contacteer ons gerust!

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Cursus Meteo Self-Paced