Loading...

Online Cursus Kustvaart tot 200 zeemijl

Cursus Yachtman

Offshore's Online Cursus Yachtman

De Yachtman is in principe in staat om, waar dan ook ter wereld, een zeereis voor te bereiden en tot een goed einde te brengen (met uitzondering van een oceaanreis).
Het Brevet Yachtman is een Belgisch kustvaartbrevet voor de pleziervaart en wordt internationaal aanvaard bij het charteren van zeil- of motorjachten.
Offshore's cursus Yachtman is al meer dan twintig jaar een referentie in België. Hoofdlesgever Tom Robeyn staat bekend voor zijn praktische gerichte, no-nonsense aanpak.
Dankzij Offshore's state-of-the-art Virtual Classroom zijn aangename lessen gegarandeerd. Het gebruik van hi-tech multimedia lesmateriaalzorgt ervoor dat u met behulp van uw computer of tablet geniet van een zeer interactieve lessenreeks.

Sinds 2020 Is het brevettensysteem in België modulair opgebouwd. Dit wil zeggen dat u pas een brevet Yachtman kan bekomen als u eerst het Algemeen Stuurbrevet heeft behaald.
Offshore's cursus Yachtman is meteen een voorbereiding voor het Algemeen Stuurbrevet. U hoeft hiervoor geen aparte cursus te volgen. Als u nog geen stuurbrevet op zak heeft, kan u het examen voor het Stuurbrevet en Yachtman op één dag afleggen. Veel Offshore cursisten doen dat zo.

Offshore's Online Lessysteem

Sfeerbeelden

Praktische Cursusinformatie

Offshore's Virtual Classroom

Offshore's Virtual Classroom is een web-based interactief conferentiesysteem. U volgt de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. Vragen kan u stellen tijdens de les via een chatbox, of met behulp van uw microfoon. 

Aantal lessen - lesonderwerpen

Veertien theoretische lesavonden van drie uur. Van 19u30 tot 22u30.
Lesonderwerpen:
Zeevaartkunde (kustnavigatie) - Meteorologie en Weersvoorspellingen - Aanvaringsreglementen - Jachttechniek en Maneuvers - Bebakening - Motortechniek - EHBO - Seinen en Etiquette

Prijs

Het lesgeld bedraagt €399 per persoon, Offshore cursusboeken inbegrepen. Het boekenpaket wordt per post opgestuurd. Als u oud-cursist bent en het boekenpakket al hebt, is de prijs €215 (zonder cursusboeken).
Contacteer ons gerust om na te gaan welke cursusboeken nog up-to-date-zijn!

Lesmateriaal

Voor het oplossen van de oefeningen heeft de cursist een plotter (€21.5), passer (€21.5), Oefen Vlaamse Banken (kaart van de Belgische Kust, €12) en een Engelse Oefenkaart (van de Dover Strait, €12) nodig. U kan dit materiaal bij Offshore bestellen en laten meeleveren met uw Offshore boekenpakket als u dat wenst.

Vereiste voorkennis

Geen. Zowel absolute beginners als ervaren zeelui komen tijdens de lessen perfect aan hun trekken.

Oefeningen

Het merendeel van de oefeningen wordt klassikaal opgelost. Van alle oefeningen in de cursus worden de uitgewerkte oplossingen aan de cursist ter beschikking gesteld.

Offshore Online Classroom
Leskalender

Leskalender

Online Classroom
Zeevaartkunde 1 12/01/2022
Zeevaartkunde 2 19/01/2022
Bebakening + Seinen 26/01/2022
Instrumenten 02/02/2022
Zeevaartkunde 3 + EHBO 09/02/2022
Jachttechniek 16/02/2022
Maneuvreren 23/02/2022
Meteorologie 02/03/2022
Zeevaartkunde 4 + Motoren 09/03/2022
Reglementen 1 16/03/2022
Reglementen 2 23/02/2022
Zeevaartkunde 5 30/03/2022
Scheldereglement 06/04/2022

Info examen

De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer is verantwoordelijk voor het organiseren van de examens.
Het examen Yachtman is tot 1 juli 2021 een theoretisch multiple choice-examen.
U kan zich hiervoor online inschrijven.
Meer info vindt u op de website van de FOD

Nog vragen? Contacteer ons

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Cursus Yachtman Online