Loading...

Communicatie op zee

Cursus GMDSS-SRC/VHF

Offshore's Cursus GMDSS-SRC

Moderne technologie biedt naast de marifoon (VHF), tal van efficiënte apparatuur die uw veiligheid op zee aanzienlijk verhogen. VHF- DSC, EPIRB, SART en NAVTEX zijn toestellen die onder het GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) vallen.

Het GMDSS- SRC certificaat, te behalen bij het BIPT na minimum acht uur les bij een BIPT erkend opleidingscentrum, omvat meteen ook het Beperkt Certificaat voor VHF. Offshore is één van de eerste door het BIPT erkende opleidingscentra in België.

De opleiding GMDSS bestaat uit:

  • Theoretische uiteenzetting van het GMDSS systeem
  • Eigenschappen en gebruik van de GMDSS toestellen
  • Praktische training d.m.v. door het BIPT erkende simulatiesoftware

Op deze hands- on manier wordt de behandelde stof heel snel geassimileerd door de cursisten. Na afloop van de GMDSS opleiding ontvangt u van Offshore een attest, bestemd voor het BIPT, waarna u zich kan inschrijven voor het BIPT examen. Meer dan alleen een voorbereiding op het examen, is de Offshore GMDSS cursus vooral een opleiding met een hoge praktische waarde.

Sfeerbeelden

Praktische Cursusinformatie

Leslocaties

Willebroek - Gent

Lesduur

Eén volledige dag, van 9u00 tot ca. 18u00

Prijs

Het lesgeld, inclusief syllabus, oefeningenbundel en certificaat bedraagt €155 per persoon. Een koppel van hetzelfde gezin betaalt €250, u deelt een VHF-DSC en ontvangt elk een cursusboek.

Enkel marifoon?

Personen die enkel het gedeelte marifoon wensen te volgen kunnen dit doen aan €75 per persoon. De les, inclusief oefeningen neemt een voormiddag in beslag (9u-12u30)

Vereiste voorkennis

Geen. Voorkennis VHF is niet nodig. De leerstof VHF wordt in theorie en praktijk behandeld tijdens de les.

Gent

"Loods 25" - aan de Watersportbaan

Vissersdijk 1

9000 Gent

Leskalender

Leskalender

Gent
Sessie 4 - 24 06/10/2024
Sessie 1 - 25 26/01/2025

Informatie examen

VHF of SRC, wat is het verschil?

Het SRC certificaat kan beschouwd worden als de opvolger van het certificaat van beperkt radiotelefonist van scheepsstations (Marifoon).
De leerstof voor het SRC omvat nog steeds dezelfde stof als voor het marifoonexamen, maar is tevens aangevuld met extra stof die handelt over de hedendaagse technologie van het GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System).

Om te mogen meedoen aan het examen moet de kandidaat een aantal uren praktijk én theorie doorlopen hebben, bij een BIPT erkende school. De praktijk wordt gegeven op gesimuleerde toestellen (al dan niet met behulp van simulatiesoftware). Na de opleiding ontvangt u van de erkende school een attest. Dit attest laat u toe om u in te schrijven voor het examen.

De examens om een VHF-  of SRC- certificaat te behalen worden elke woensdag op computer afgenomen in de lokalen van het BIPT. Er wordt minstens een examen per maand georganiseerd.

Inschrijven voor het examen verloopt via de website van het BIPT: registration.bipt.be

Hebt u nog vragen over de cursus? Contacteer ons

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving GMDSS-SRC/VHF


Bijkomende gegevens voor het BIPT attest: