Loading...

Self-Paced cursus Kustvaart tot 200 zeemijl

Cursus Yachtman

Offshore's Self-Paced Cursus Yachtman

De Yachtman is in principe in staat om, waar dan ook ter wereld, een zeereis voor te bereiden en tot een goed einde te brengen (met uitzondering van een oceaanreis).
Het Brevet Yachtman is een Belgisch kustvaartbrevet voor de pleziervaart en wordt internationaal aanvaard bij het charteren van zeil- of motorjachten.
Offshore's cursus Yachtman is al meer dan vijfentwintig jaar een referentie in België. Hoofdlesgever Tom Robeyn staat bekend voor zijn praktische gerichte, no-nonsense aanpak.

Het groot aantal professioneel gemonteerde video's, in combinatie met de downloadbare oefeningen en oplossingen én het gereputeerde Offshore boekenpakket maken van de Self-Paced Cursus Yachtman een pedagogisch meesterwerk!

De leerstof van het Stuurbrevet is overigens inbegrepen, u hoeft hiervoor geen aparte cursus te volgen.   

Offshore's Online Learning Management Systeem

Sfeerbeelden

Praktische cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt.

Lesduur - lesonderwerpen

De cursus Yachtman bevat een 40-tal uren aan videomateriaal. Lesonderwerpen:
Zeevaartkunde (kustnavigatie) - Meteorologie en Weersvoorspellingen - Aanvaringsreglementen - Jachttechniek en Maneuvers - Bebakening - Motortechniek - EHBO - Seinen en Etiquette
De cursus Yachtman is tevens een voorbereiding op het examen Stuurbrevet. Een aparte cursus volgen is niet nodig.

Prijs

Het lesgeld voor een login van vijf maanden bedraagt €350 per persoon, Offshore cursusboeken inbegrepen. Het boekenpakket wordt per post opgestuurd. Verzenkosten in België bedragen €12.  Reken €10 extra verzendkosten naar Nederland, Frankrijk of Duitsland. Als u oud-cursist bent en het boekenpakket al hebt, is de prijs €175 (zonder cursusboeken).
Contacteer ons gerust om na te gaan welke cursusboeken nog up-to-date-zijn!

Lesmateriaal

Voor het oplossen van de oefeningen heeft de cursist een plotter (€21.5), passer (€21.5), Oefen Vlaamse Banken (kaart van de Belgische Kust, €12) en een Engelse Oefenkaart (van de Dover Strait, €12) nodig. U kan dit materiaal bij Offshore bestellen en laten meeleveren met uw Offshore boekenpakket als u dat wenst.

Vereiste voorkennis

Geen. Zowel absolute beginners als ervaren zeelui komen tijdens de lessen perfect aan hun trekken.

Oefeningen

Het merendeel van de oefeningen wordt in de videocursussen opgelost. Van alle oefeningen in de cursus worden de uitgewerkte oplossingen aan de cursist ter beschikking gesteld in downloadbaar formaat.

Het voordeel van Self-Paced vs. Live Online

De Self-Paced opleiding heeft vele voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer je les volgt
  • De materie is opgesplitst in hapklare stukken
  • Op het juiste moment download je oefeningen en opgeloste oefeningen
  • Je kan de lessen herhalen zo vaak je wil (tot de login verstrijkt)
  • De beeldkwaliteit van de les is minder afhankelijk van je internetverbinding, in tegenstelling tot Live Online lessen waar alles live wordt gestreamed
  • De cursus is doorgaans veel uitgebreider dan bij een Live versie omdat er meer tijd beschikbaar is om de materie uiteen te zetten
  • Vragen uit voorgaande live cursussen worden mee verwerkt in de Self-Paced cursus, waardoor deze rijker is aan praktische 'tips&tricks' dan bij de Live versie
  • Leertechnisch gezien is het beter om de verwerking van de materie te spreiden over meerdere dagen in plaats van in avondsessies van 3 uur.
  • Wil je geziene leerstof herhalen? Gewoon even herbekijken!

Meer info

Hebt u nog vragen? Wenst u een demonstratie? Contacteer ons gerust!

We zijn geen robots: inschrijven verloopt via het inschrijvingsformulier, waarna we u per mail contacteren en de verzending van uw cursusboek en uw logingegevens regelen.

Volgde je reeds de cursus? Je kan 'm herhalen aan het herhalingstarief!

Een apart cursusonderdeel herhalen? Dat kan. Contacteer ons met je vraag.

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Online Cursus Yachtman