Loading...

Self-Paced opleiding Praktische Weerkunde

Cursus Meteo

Offshore's Self-Paced Cursus Meteo

Offshore's Cursus Meteo is een praktisch geörienteerde cursus voor gebruik aan boord. Op uw eigen tempo leert u de essentiële theorie rond het ontstaan van wind, waarna snel overgegaan wordt op het gebruik aan boord. U leert weerkaarten lezen en interpreteren. Het gebruik van de barometer wordt hierbij betrokken. U leert gebruik te maken van de NAVTEX voor weersvoorspellingen. Tenslotte leert u werken met enkele belangrijke informatiebronnen op het internet. Een no-nonsense cursus, ontdaan van overbodige theorie, ontstaan uit een jarenlange ervaring op zee.  Doelgroep: toerzeilers of wedstrijdzeilers die hun basiskennis wensen op te frissen. tevens een goede voorbereiding op de cursus Weather Routing

Offshore's Online Learning Management Systeem

Praktische cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt.

Lesduur

De cursus Meteo bevat 19 video's en drie downloadbare bestanden, goed voor een drietal uur aan videomateriaal. U kan de videolessen meermaals bekijken en herhalen gedurende één maand.

Prijs

Het lesgeld voor een login van één maand bedraagt €85 per persoon, Offshore cursusboek inbegrepen. Het boek wordt per post opgestuurd. De login verstrijkt 31 dagen na aanvang van de cursus. U kan dus starten na ontvangst van het boek, op een moment naar keuze. Verzenkosten in België bedragen €8. Reken €10 extra verzendkosten naar Nederland, Frankrijk of Duitsland.

Vereiste voorkennis

Geen. Zowel absolute beginners als ervaren zeelui komen tijdens de lessen perfect aan hun trekken.

Oefeningen

Het merendeel van de oefeningen wordt in de videocursussen opgelost. Van alle oefeningen in de cursus worden de uitgewerkte oplossingen aan de cursist ter beschikking gesteld in downloadbaar PDF formaat.

Live Online of Self-Paced, wat is het verschil?

De Self-Paced opleiding heeft vele voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer je les volgt
  • De materie is opgesplitst in hapklare stukken
  • Op het juiste moment download je oefeningen en opgeloste oefeningen
  • Je kan de lessen herhalen zo vaak je wil (tot de login verstrijkt)
  • De beeldkwaliteit van de les is minder afhankelijk van je internetverbinding, in tegenstelling tot Live Online lessen waar alles live wordt gestreamed
  • De cursus is doorgaans veel uitgebreider dan bij een Live versie omdat er meer tijd beschikbaar is om de materie uiteen te zetten
  • Vragen uit voorgaande live cursussen worden mee verwerkt in de Self-Paced cursus, waardoor deze rijker is aan praktische 'tips&tricks' dan bij de Live versie
  • Leertechnisch gezien is het beter om de verwerking van de materie te spreiden over meerdere dagen in plaats van één sessie van 3-4 uur.
  • Wil je geziene leerstof herhalen? Gewoon even herbekijken!

Meer info

Hebt u nog vragen? Wenst u een demonstratie? Contacteer ons gerust!


We zijn geen robots: inschrijven verloopt via het inschrijvingsformulier, waarna we u per mail contacteren en de verzending van uw cursusboek en uw logingegevens regelen.

Volgde je reeds de cursus? Je kan 'm herhalen aan een herhalingstarief!

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Online Cursus Meteo