Loading...

Self-Paced cursus Routering met SQUID X

Weather Routing

Offshore's Self-Paced cursus Weather Routing

Routeplanning voor tour- en wedstrijdzeilers.

De software Squid X, geprocuceerd door het Belgische Great Circle, werd geselecteerd als meteoprovider voor onder andere de laatste Vendée Globe en Volvo Ocean Race.
Squid X is gratis software. Het beschikt over geavanceerde mogelijkheden voor elektronische weersvoorspelling en voor routering. Hiervoor zijn verschillende weermodellen beschikbaar.
Op uw eigen tempo leert grondig met het softwarepakket werken en leert men het juiste weermodel te kiezen in functie van het vaargebied en de vaarsituatie.

De cursus wordt gegeven in Offshore's Learning Management System, mét oefeningen voor de deelnemers. Het is bijna zoals een live cursus, maar dan uitgebreider en grondiger!

Offshore's Online Learning Management Systeem

Praktische cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt.

Lesduur

De cursus Weather routing bevat een 29 video's, in totaal goed voor een drietal uur aan videomateriaal. U kan de videolessen meermaals bekijken en herhalen gedurende één maand.

Prijs

Het lesgeld voor een login van één maand bedraagt €85 per persoon, Offshore cursusboek inbegrepen. Het boek wordt per post opgestuurd. De login verstrijkt eenendertig dagen na aanvang van de cursus. U kan dus starten na ontvangst van het boek, op een moment naar uw keuze. Verzenkosten in België bedragen €8. Reken €10 extra verzendkosten naar Nederland, Frankrijk of Duitsland.

Vereiste voorkennis

De cursus Weather Routing is géén 'SQUID X Tutorial', maar een praktische, bruikbare cursus rond Weather Routing. U leert grondig met de software werken, maar als u geen meteorologische voorkennis heeft raden wij u sterk aan om eerst de cursus Meteo te volgen, Self-Paced. Geen enkele software vervangt een goede meteorologische kennis en goed zeemanschap!

Belangrijk! De nodige software.

Het merendeel van de oefeningen wordt in de videocursussen opgelost. U kan de oefeningen meedoen op eigen tempo als u zelf Squid X hebt geïnstalleerd. Squid X is gratis. Hou er rekening mee dat u, om aan routering te kunnen doen, een data-abonnement bij Squid nodig hebt. Wenst u de mogelijkheden van Squid X uit te proberen, dan volstaat een weekabonnement van €4,99. Een aanrader is echter het jaarabonnement van €33,99 per jaar. Uw abonnement is niet in de cursusprijs inbegrepen. Houe er rekening mee dat abonnementen automatisch worden verlengd tenzij u die optie uitschakelt in uw account.

Squid X Installeren en Account activeren

Bekijk hier hoe je Squid X installeert en een account aanmaakt.

Het voordeel van Self-Paced vs. Live Online

De Self-Paced opleiding heeft vele voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer je les volgt
  • De materie is opgesplitst in hapklare stukken
  • Op het juiste moment download je oefeningen en opgeloste oefeningen
  • Je kan de lessen herhalen zo vaak je wil (tot de login verstrijkt)
  • De beeldkwaliteit van de les is minder afhankelijk van je internetverbinding, in tegenstelling tot Live Online lessen waar alles live wordt gestreamed
  • De cursus is doorgaans veel uitgebreider dan bij een Live versie omdat er meer tijd beschikbaar is om de materie uiteen te zetten
  • Vragen uit voorgaande live cursussen worden mee verwerkt in de Self-Paced cursus, waardoor deze rijker is aan praktische 'tips&tricks' dan bij de Live versie
  • Leertechnisch gezien is het beter om de verwerking van de materie te spreiden over meerdere dagen in plaats van één sessie van 3-4 uur.
  • Wil je geziene leerstof herhalen? Gewoon even herbekijken!

Meer info

Hebt u nog vragen? Wenst u een demonstratie? Contacteer ons gerust!

We zijn geen robots: inschrijven verloopt via het inschrijvingsformulier, waarna we u per mail contacteren en de verzending van uw cursusboek en uw logingegevens regelen.

Volgde je reeds de cursus? Je kan 'm herhalen aan een herhalingstarief!

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Online Weather Routing