Loading...

Self-Paced Cursus Navigatie bij beperkt zicht

Cursus Radar

Offshore's Self-Paced Cursus Radar

Radar is één van de meest waardevolle en veiligheidsverhogende navigatiestoestellen aan boord. Een juist gebruik van de radar is nochtans niet evident. Offshore’s Self-Paced radarcursus is ontwikkeld om u op een aangename én efficiënte manier klaar te maken voor het gebruik van radar in al zijn aspecten.

Inhoud van de opleiding:

  • Opbouw van de radar en bespreking van de verschillende types      
  • Afstelling van de radar op zee en interpretatie van het radarbeeld
  • Plotten van targets (manueel en met ARPA)
  • De lesgever stelt de radar in, u interpreteert het beeld, voert het kaartwerk uit en maakt gebruik van de plotting sheets.
  • Het is bijna alsof u de radar zelf zou bedienen, alles gebeurt in real time op uw scherm.


De cursus is dus vooral een theoriecursus, maar zeer praktisch aangepakt. Het is een uitstekende voorbereiding op het Belgische theoretische radarexamen.

Offshore's Online Learning Management Systeem

Sfeerbeelden

Praktische Cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt.

Lesduur

De cursus Radar bevat een 26 video's, in totaal goed voor meer dan drie uur aan videomateriaal. U kan de videolessen meermaals bekijken en herhalen gedurende één maand.

Prijs

Het lesgeld voor een login van één maand bedraagt €95 per persoon, Offshore cursusboek inbegrepen. Het boek wordt per post opgestuurd. De login verstrijkt eenendertig dagen na aanvang van de cursus. U kan dus starten na ontvangst van het boek, op een moment naar uw keuze. Verzenkosten in België bedragen €8. Reken €10 extra verzendkosten naar Nederland, Frankrijk of Duitsland.

Vereiste voorkennis

Een basiskennis van het navigeren wordt aangeraden, maar is geen absolute noodzaak.

Info Examen Radarbrevet

Voor de pleziervaarder is het Radarbrevet in België niet verplicht.
Echter, ter valorisatie en als internationaal erkend bewijs van competentie kan men het examen doen voor het Belgisch radarbrevet (van toepassing op alle maritieme en binnenwateren met uitzondering van de Rijn), afgeleverd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

Men moet ten minste 16 jaar oud zijn, medisch geschikt en slagen voor het examen (eerst theoretisch, daarna praktisch).
Offshore is een erkend examencentrum voor het afnemen van radar-praktijkexamens.

Inschrijving voor het theoretisch examen kan via de website van de FOD Mobiliteit en Vervoer, klik hier

Nog vragen? Contacteer ons

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Online Cursus Radar